Eighteen & Malaysian
me when i see you suffer
Friday, 29 January 2016 @ 19:24
ashley tisdale, disney, and sharpay evans image 
 



Friend?
06:20
dance, fireworks, and jump image 

Hi bitch, lol jk.

Hello guys, so here i am again will be telling you guys about what friend really are which is the title of this post as you can see that on the above. Since i got in to KV, i've met so many kind of people. That's what they say before i got in there. They say "dekat sana, kawan kawan tak sama tau macam SIGS, dorang punya perangai lain tau, background family dorang pun semuanya berbeza beza" then masatu i was like "hm okay nanti jaja cubalah deal dengan semua tu" If dah mindset gitu, inshaaAllah everything will be okay. Tbh, i dah ready dah nak jumpa diorang tu semua. Mula mula memang lah tak selesa, and agak terkejut jugalah "Eh dia ni seriously ah mcm tu? mcm ni?" and so on. Bila dah satu class, and almost 3 tahun kenal dorang tu semua, Alhamdulillah, dah boleh terima. Lagipun i bukan jenis yang pilih kawan. Dekat sana, serious tau ada orang yang pilih kawan. I think they wanted their squad looked good, pretty and all that, i think lah. Sebab i tengok pun mmg dorang cantik cantik. Ya i know, i tak cantik, sebab tu dorang tak nak kawan dengan i hahahaha.

OK before start pasal kawan kawan i, i nak cakap pasal Yan, if you guys tak tau siapa yan tu, you can read my older post. Hehe. Idk, i keep saying sorry to her tapi dia tak bagi respon. Idk lah dia bagi ke tak harini because i dah uninstall wechat. Hm, sebab tak nak lah, nanti nampak dorang bahagia bahagia pasal donut lah unicorn lah bagai. I tak sanggup huhu. So i better leave. I think i started to sayang yan macam i sayang kawan kawan yang lain lah. Sebabtu lah i rasa macam tak tenang if dia tak maafkan i lagi pasal kes semalam tu hahaha. Serious dok. Bila i cerita dekat kawan kawan i pasal yan, dorang semua tak kasi i berbaik dengan dia. Dorang cakap "awk kan tak kenal dia sangat jaaa, then awak nak baik dengan dia, kang dia tipu mcm mana, dah lah dorang tu satu tmpt, anytime boleh jumpa" And masatu pun macam macam dah i fikir hahahaha. As you all know, i ni selalu sangat tau bersangka buruk. I tak tau lah kenapa haih. But idk, kalau perempuan lain jadi i mesti dorang tak ngam dengan yan. Sebab apa? Entahlah. Tbh, sumpah i tak suka nak bergaduh, gaduh mulut lah kan, perempuan kan suka gaduh mulut. I tak cakap yang i ni tak pernah gaduh, uish pernah sangat, tapi i gaduh bila i dah betul betul marah, but now, i lagi suka slowtalk dengan orang tu. I tak sukalah marah marah, nanti mcm mcm i buat, dah ramai benci nanti. Hahahahaha. So, yan, if kau dah baca blog aku, let me know lah ok, aku tak tau kau nak kawan dengan aku lagi ke tak. Tengok macam tak nak, tapi aku tak tau lah. Macam aku cakap semalam, aku nak dengar dari kau sendiri hehe. And aku nak mintak maaf sekali lagi pasal semalam, sumpah sial tu aku tak maksudkan kau hm. Rindu kau yan.

Soooo, i tak update pun kan sekarang i rapat dengan siapa dekat sekolah semua en. Ok lah i start daripada tahun 1. Hmm banyak ni nak kena type hahaha. Btw sekarang i tahun 3 tau. Ok jom flashback. Masa tahun 1 i rapat dengan Ainur dengan Shahidah. Sebab apa? Sebab dorang je boleh ngam dengan i. Paling rapat dengan Ainur lah sebab dia dengan i dari first intake. Perempuan yang lain dari second intake. Kecuali Amira sorang third intake. And ada lagi satu perempuan, Aisyah fourth intake, dia baru masuk last year. Oklah then kitaorang rapat, dengan Nurul pulak. Dia second intake mcm ida. So kitaorang berempat lahkan. Masatu kitaorang tak boleh nak terima Amira tu, sebab dulu... dia selfish. Selfish je tau, then dorang cadangkan nak pulaukan dia. So i follow je lah. Dari situ you guys dah nampak yang i ni bukan jenis suka suka nak pulaukan orang, i ni jenis ikut apa orang nak buat, hahahaha. Macam lembu kena cucuk hidung lol. Then lepastu apa entah, kitaorang ok balik masa tahun 2. Sebab masatu i tak boleh terima nurul tu pulak. Sebab perangai dia kasar nak mampus, i kan lembut orangnya. Dia main tolak kepala pulak. Otak ah dia ni. So i tak berbual dengan dia pun. Walaupun kitaorang masatu je outsider and suppose to balik sesama. Then beberapa hari lepastu, dia masuk asrama, so i sorang lah outsider. Yay. Actually i suka sorang, idk why. Then aisyah masuk. Then masatu kitaorang semua okay je. Nurul rapat dengan ida. Ainur, amira, aisyah dengan i, mcm jadi geng. Rehat sesama semua. Lama lah jugak. Ida rapat dengan nurul masatu sebab dorang satu dorm, so i faham lah. Ala malas siot nak cerita satu-satu. Ok then satu hari tu, ainur gaduh dengan aisyah, dorang tak bertegur, sebab dapat tau aisyah tu cantas boyfriend ainur and apa entah lagi dia tipu. Lepastu dah tak rapat dah, i macam dah mula tak suka dia tu. So tinggal bertiga je. Then lama lama dorang berbaik semula, tapi i sorang je tak dapat berbaik dengan aisyah tu sebab dia dah tipu mcm mcm. And you guys nampak kan, betapa benci nya i dekat orang yang menipu ni. So, i decided to jauhkan diri daripada diorang. Hm sedih jugalah sebab tak dpt dengan ainur lagi dah. Then i pergi dekat nurul. Ok masatu ida dah rapat dengan ainur and mira and aisyah tu. Idk lah mcm mana boleh terbalik balik. Ok next paragraph.

Mesti tertanya tanya kan, kalau ida pergi dekat dorang, nurul dengan siapa pulak? Nurul dengan budak-budak perempuan class pembinaan. So, i pergi lah dengan nurul, mengadu dekat dia apa kita rasa. Dia pun macam memahami. Actually en, nurul tu boleh buat kawan tau, tapi tu ah dia kasar. Hahahaha. And since that day, kitaorang rapat. But, almost semua budak class i tengok i semacam lepas i rapat dengan dia. Then i whatsapp mira i tanya dia yang dia ada ke cerita buruk pasal i dekat dorang. Then dia cakap tak ada. Rupanya sebab dorang semua tak suka i berkawan dengan nurul. Haa see? Complicated kan classmate i semua? Lol. Lepastu i mcm 'wth, kenapa pulak' then i tak peduli pun apa orang cakap, i kawan je dengan dia. Then dia kenalkan i dengan budak pembinaan. Diorang notbad lah. Mula mula, takleh masuk gak, then lama lama dah boleh masuk dah, hehehe, yalah mula mula malu. Then masatu i tak bertegur dengan ainur and aisyah tu. Sebab... i dah cakap dkt ainur, i tak boleh terima yang dia berbaik dengan aisyah sebab i tak suka aisyah tu. Bodoh en hahahahaha. Lepastu masa i SPM tu, diorang ada gi kem ni dekat ulu tiram tak silap, tapi i tak pergi sebab ada paper masatu. Idk apa dorang buat dekat sana. Then beberapa hari lepastu, ida ws kita, dia cerita yang ainur masa dekat kem dia nangis gila gila sampai nak pengsan sebab rindu kita. Idk, apa punca dia start nangis tu. And jujur lah, masatu  hati i tak rasa apa apa. I cuma cakap "haa suruh lah bff baru dia tu pujuk" and dorang semua cakap kita dah berubah sebab dah berani cakap kasar gitu hahahaha. Then dah habis sekolah tettttt. The day yang i tau ex i curang dengan i, i text ainur and i tell her everything. Kira mcm ngadu dekat dia lah, idk why. Sebab ainur sorang je yang tau i dengan ex i macam mana. Most of pasal kitaorang, ainur tau and dia lagi memahami. Then start tu  lah kitaorang bertegur lol. Bagus jugak jantan tu curang, hahahahha sebab i dapat berbual dengan ainur balik. See? Semua yang jadi ada hikmah tau. I bagitau nurul jugak mula mula. Tapi full story i bagitau ainur dulu. Then bla bla bla.

Naik sekolah ni, macam biasalah i dengan nurul lagi. I okay dengan dia, kawan kawan pembinaan pun okay. Hehe oklah lupa nak kenalkan dorang, Nasyitah, Echa, Faradilla, Zurul, dengan Syu. And kitaorang gelarkan friendship kitaorang "7gfs" hehehe so cute right. Then ainur nampak i pun, dia tegur so yah tegur lah macam biasa hehehe. Happy lah gak. But, aisyah tu.. sampai sekarang i tak boleh nak terima dia idk why, im sorry. But dorang dah tak kisah dah pasal tu lol agaknya lah. Ok then kitaorang semua dah okay, kecuali i dengan perempuan tu lah. Dalam class pun i duduk sebelah ainur and nurul. I tengah tengah. Hehehe. Ok then haritu i gaduh sekejap dengan nurul sebab nurul, biasalah kasar dengan i, dia pukul i kuat kuat, sebab i sepak dia, tapi perlahan je, i sepak dia sebab dia ckap kuat kuat. I paling nyampah bila i ckp baik baik dengan dia then dia cakap kuat kuat mcm, tengking. Then pagi tu kitaorang tak bertegur pun. Then dalam bengkel pun i duduk satu meja dengan ainur and mira. So dorang tanyalah kenapa semua. Bila i cerita, mmg nampak lah dorang tak suka nurul hm, i bukan apa, i bukan tak suka dia, i cuma tak boleh terima dia mcm tu tadi. So i fikir balik, kalau betul kawan en, kita sepatutnya kena tegur en apa yang salah. Then masa petang tu, i tegur dia, ha lepastu dah okay dah. Then malam tu kitaorang ws, i tegur dia ah pasal semua yang i tak nak dia buat. Then alhamdulillah lah dia terima, sebab dia tu degil sikit. OK sekarang ni, kalau korang ada kawan yang korang tak suka, korang tegur lah dia ok, jangan cakap belakang, not good guys. Hahaha tu je ah nak cakap. Lol, sebab sebenarnya i dah ngantuk ni huhuhu sebab takleh tengok banyak sgt perkataan sebab ia mengantukkan :p




 
Thursday, 28 January 2016 @ 06:28
tumblr image

Hi. This post is for someone i barely know. I knew her on November 2015 which is from my ex. And..... i didn't hate her or mad, or anything. Hm, i'm sorry, yan.

Yan, aku tau kau marah aku sebab aku post gambar kau then caption macam tu. Sumpah yan, caption tu aku tak maksudkan kau, and muka kau pun aku dah cover, muka laki tu je tak. Sebab aku nak orang tau dia salah. Dia happy yan dengan apa yang dia buat, aku tak puas hati. Aku rasa mcm aku berdendam dgn dia. Gambar tu pun takde orang tau yan. Aku tau kau marah sangat sebab tu. And ye aku tau aku ni macam budak budak sebab pasal benda ni nak meroyan. Bukan yan, aku bukan meroyan, aku tetiba lose myself. Hm macam mana ek.. Tadi aku nak cari barang dkt drawer bilik aku then aku terjumpa surat aku dgn dia tu. Then aku post lah, then dia comment. Aku tak sangka dia berani comment. Then aku post lah mcm mcm sampai dia dah tak comment. Dia cabar aku yan. And dia tak rasa bersalah lepas apa dia dah buat dekat aku. Aku geram, and at the same time dia boleh dengan kau, mcm dia tak pernah buat masalah dgn kau. Aku pelik kau boleh layan dia lagi, macam makin rapat hm. 

Aku marah sikit lah, tapi tak terdetik pun dekat hati aku nak benci kau. Nak anti kau. Kau nak tau tak sebab apa? Sebab kau yang tolong aku move on. Bila aku sedih je, aku cari kau, then you made me feel better, sumpah yan aku tak tipu. Walaupun aku tak pernah jumpa kau, aku tak kenal kau 100%, entahlah kenapa aku rasa aku nak percaya kau. Tapi kau tau lah kan, aku ni suka bersangka buruk. Hm pasal kau block aku tu, sumpah yan, aku sedih sangat sangat. Sampai aku takleh control mata aku terus keluar air mata. Sebab aku tak tau kenapa kau tiba tiba block aku dkt social media. Aku ingat kau ikhlas kawan dgn aku, lepastu aku dah fikir mcm mcm  dah, aku fikir kau tak nak aku tau kau dengan dia sbb tu kau block aku. Kau tak nak aku tengok semua tu. Then kawan kau pulak cakap kau rimas dengan aku. Aku tak taulah mana satu yang betul. Aku nak tau dari kau sendiri yan. 


Aku suka kawan dengan kau yan. Sebab kau ajar aku macam mana nak kuat, mcm mana nak handle something. Kau lain daripada kawan kawan aku yang lain. Cara kau tegur aku pun aku boleh terima walaupun kau cakap kasar kasar. Kawan aku semua tak pernah cakap gitu dgn aku, if dorg ada cakap pun aku tkleh terima tak tau kenapa. Aku tak nak hilang kawan mcm kau, sbb aku kenal kau sorg je mcmni. And kau baik yan, masatu kau tolong aku, walaupun masatu aku tau apa kau rasa. Aku mmg selfish kdg kdg. Tapi aku tanya tanya kau pasal benda yang sama sbb aku nak kau cerita jugak apa yang kau rasa. Tapi kau tak cerita, kau pendam. Aku tau aku salah. Maafkan aku please yan :'(