Eighteen & Malaysian
Saturday, 13 February 2016 @ 04:39
quote, channing tatum, and wrong image 

Hello there.

So for today post is also about FRIEND. Can anyone please define friend? Please? I think some of us didn't know what is the meaning of friend and what is friend for in life. Oh god, grow up dumbasses. Friend is when you're in trouble, they'll always be there for you. They will go through ups and downs with you. They won't talk bad things behind your back. They will tell you when they don't feel right. And they will feel guilty when they flirting with their friend's ex. Friend is also will always lend a shoulder for you when you feel about to cry, when you're sad. And all that stuffs! You guys should know that! Bukannya kenal kenal dgn org tu org ni then sekepala, lepastu jadi geng, bila geng dia buat hal, mula ah kutuk kutuk bagai pastu pulau pastu tak layan sampai mampus. Kepala otak kau lah. Yah i know some of us did this too, and yeah me too sometimes. But, tak ada ah sampai reply conversation org tu sepatah je. Oklah actually this post is for someone. My classmate, lets name her Timah. 

There's one day i posted something on wechat, something like friend stuff. Then, on that night, she started to post everything about friends too and from what i see from her posts, she wanted everyone to agree with it. I mean like, her posts melibatkan Nabi and Allah. You know what, i bukan apa, kalau dah gaduh, jangan nak mula jadi warak boleh? Before ni tak ada pun. Idk how to explain what i feel, but do you get it what i'm trying to say? Lol. I bukannya telinga panas semua bila dia dah mula "berceramah" lol i mean like, kau nak menang then kau guna nama nama tu. Nak orang nampak kau betul. Ya i know semua orang memang nak menang, me too, tapi at least i know what i've done wrong, kalau mcm dia tu bila dah nampak salah org, dia akn libatkan salah org tu yg lama lama juga. Means dia suka mengungkit. Dekat sini dah nampak memang drpada dulu dia memang tak anggap aku ni kawan dia. Sebab apa tau, if she really pissed off with my post, she'll talk to me personally and ask about it. Ni terus hembus pastu just now i whatsapp-ed her and ask her something and then she replied "OH" idk dia nak suruh i bina ayat dengan guna perkataan OH tu kot. Or nyanyi lagu korea Girls Generation tu. You called my friend bitch, but you don't even realise you're acting like a bitch too. Haih sistur sistur, if you're really a warak person, act like one. K? 
Thursday, 11 February 2016 @ 06:39
gifs, aesthetic, and travel image 

Hello guys!

HAPPY CHINESE NEW YEAR! Gong xi fa cai! (lol idk).

So yah tengah cny ni so tengah school holidays yeehaaa. Just satu minggu je, but rasa macam tak cukup tau seminggu sebab entah mcm rasa banyak benda nak buat. Niat nak kemas satu rumah tapi belum buat lagi sebab ada je benda nak buat huhu. Lagi tiga hari nak naik sekolah, um i mean college :p Ceh poyo sia, over gila panggil college hahahaha entah pape siot. And yeah lupa dah masuk February dah yassss. Sebab masa January masatu ada banyak buat salah and tak ikut azam 2016, so inshaa Allah this month nak perbaiki balik tingkah laku. Lol, idk why harini i am so malay. FYI, i nak berubah to be a better person/muslim. But to be a better muslim tu slow slow lah, because i don't have money to buy new clothes because um okay to be honest lah, all my baju sekarang ni dah ok, cuma seluar je, you guys tau lah, sometimes i pakai skinny, or legging hm kan. Seluar pun kekadang senteng je hahaha, and plus tudung pun tak tutup dada. Allahuakbar banyak nya dosaku. I dah ada niat tau nak pakai longdress and long skirt since form 3 tak silap tapi tu ahhh, time ada duit, beli benda lain, aduhai jaja jaja. Hahahaa and btw sorry for the picture, memang tak kena sangat dengan post ni hahahaha kelakar lah hm. I malas nak scroll lah nak cari gambar, dah lah pakai laptop ni leceh. Kalau update dekat iphone entahlah, belum try lagi tapi dah install dah blogger punya apps. Hm tgk lah nanti i try one day.

Can i talk about friend again? Sebab en, i think masalah kawan ni mcm makin banyak kot? I think lah. But kalini i tak mention nama ok. I letak nama dorg lain. Lol. Kkkk nak kena pilih nama ni... um... ni pasal budak perempuan kelas i tau ni. K dah dapat nama dah, k start. Yasmin ni pernah suka classmate i ni John, since Year 1, tapi i tak tau sekarang Yasmin suka dia lagi ke tak sebab i tak ikut perkembangan dia lagi dah. Ok, lepastu Hannah ni pulak bestfriend si Yasmin ni, rapat lah jugak, susah senang bersama kot? IDK. K, Hannah tu macam ada something dengan John. Mula mula i tak tau. K before that, John ni ada pakai casing i, then one day, dia pakai casing lain. Nak tanya mcm emmmm. K dah tu je nak bgtau, k back to the story. Pastu si Claudia ni ada bagitau i yang dia mcm syak ada something between Hannah dengan John sebab nampak pun mcm berkepit. Btw Hannah tu dah ada 2 ex uolls dalam class tu. Lepastu i pun mcm oh yeke. Mula mula mcm tak nampak then lama lama dah nampak. I nampak ah jugak si Hannah tu asyik main phone John je, i ingat saja saja je. Then, esoknya i nampak dorang jalan berdua je dekat cs. Then i was like "SO ITS TRUE" pastu malam tu i tanya ex dia "Weh Hannah dengan John ke weh" Then dia ckp "Aku tak tau, kau tanya dia sendiri" Ha paling sedihnya en, i tanya Yasmin "Awak... kita nak tanya ni, hannah dengan john ke sekarang" then dia jawab "hahaha ramai tanya kita dah, dorang tanya kita maybe sebab kita kan rapat dengan hannah. but guess what, hannah takde cerita apa apa pun"  And masatu yasmin sensorang dekat cs then dia datang dekat kita secara diam diam lol sweet kan yasmin lol. K dah, sekaran ni i kesiankan dekat Yasmin and ex Hannah lagi dua orang tu. Cinta takkan berputik lah kalau dia fikir pasal ex dia. Come on ah weh, classmate dok. Tipulah weh kalau tak sakit hati kalau kawan sendiri bercinta dengan ex sendiri. Lagi lagi Yasmin tu, haa lagi sedih. Beria, masa susah tolong semua, tapi bila bab jantan, haaa kauu, tak ingat kawan dah. 

Eeeee you tau tak i nyampah tau perempuan macam ni. Sanggup ek. Then i tanya Yasmin "then awak okay tak ni bila dia dengan John?" then guess what? dia jawab "tipulah kalau cakap okay" Aku dah mcm eeeeeee sejahat jahat aku ni pun takde ah buat kawan aku mcm tu. Eeee jadi bodoh sebab jantan eeee geram dok. Tak suka perempuan jadi mcm ni sebab jantan eeeee. Tak pike pe perasaan orang sekeliling. I en kalau nak buat jahat i fikir aw dulu perasaan orang. Melainkan if i memang tgh marah nak mampus, i hembus je semua ah mampus ah siapa yang kena tu. Lepastu last last i menyesal buat mcm tu, hmmm. K dah tu je nak cerita lol. Sedih lah dekat Yasmin. hm. Yang si John tu pun satu dah tau Hannah tu ex kawan dia, boleh pulak melayan betina tu en, ugh entah pape lah ugh.